Geschiedenis PolyCast

PolyCast startte in 2011 met een video en TV-studio in het Concertgebouw in Amsterdam. Sindsdien zijn onze activiteiten behoorlijk gegroeid en werken we op vele plaatsen in Nederland en Europa. We zijn gespecialiseerd in het maken van multicamera opnamen -ook in 4K/UHD- van live concerten of dat nu klassiek, jazz, pop of bijvoorbeeld opera is. Maar dat doen we niet uitsluitend want we maken eigenlijk alle soorten multicam opnamen.

In december 2011 waren we op 1e kerstdag al live op de op nationale en internationale TV met de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest. Aanvankelijk werkten we met 7 High-End remote bediende camera’s. Inmiddels is ons camera assortiment flink uitgebreid. De remote camera’s worden op afstand vanuit onze studio bediend. Maar vaak wordt dit gecombineerd met bemande camera’s in de zaal.

Mede in het kader van het 125 jarig bestaan van het Concertgebouw en later van het Concertgebouworkest konden we in het eerste jaar veel opnamen realiseren. Dat bezorgde ons een hele goede start. In 2014 begonnen we uit te breiden met een mobile opname set. Hiermee werd het mogelijk om op een eenvoudiger wijze buiten het Concertgebouw opnamen te maken.

Ook internationale producenten zoals Unitel in Duitsland en Medici.tv in Frankrijk begonnen ons vaker in te schakelen.  Begin 2016 maakten we onze eerste opname van de Wiener Philharmoniker in de Musikverein te Wenen. Dit heeft tot geleid tot een samenwerking met de ORF III (de Oostenrijkse publieke omroep) die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Enkele hoogtepunten waren de live TV-uitzendingen van het 125-jarig jubileumconcert van het Concertgebouworkest en het Concertgebouw, het afscheidsconcert van Mariss Jansons en het 150-jarig jubileumconcert van de Musikverein in Wenen.

Over Ons

Waarom CTA alleen op deze pagina?

Home