Over Polycast

PolyCast startte in 2011 met een video en TV-studio in het Concertgebouw in Amsterdam. Sindsdien zijn onze activiteiten behoorlijk gegroeid en werken we op vele plaatsen in Nederland en Europa. We zijn gespecialiseerd in het maken van multicamera opnamen -ook in 4K/UHD- van live concerten of dat nu klassiek, jazz, pop of bijvoorbeeld opera is. Maar dat doen we niet uitsluitend want we maken eigenlijk alle soorten multicam opnamen.

Ons team

De waarde zit in de mensen

Samen met een team van free-lance professionals maken onze eigen medewerkers PolyCast tot een inspirerend, jong, technisch vooruitstrevend en artistiek bedrijf.

De kern wordt gevormd door een klein maar gedreven team van vaste medewerkers. Allemaal hebben ze een muzikale achtergrond of opleiding vaak gecombineerd met een technische studie.
Ze kunnen in de huid van een uitvoerend musicus kruipen omdat ze voor het merendeel zelf musicus zijn. En dat is vooral voor de concert- en muziekopnamen die we maken een grote toevoeging.

Maar ook bij de technische innovaties en nieuwste ontwikkelingen zijn onze medewerkers tot in detail betrokken. Tevens wordt er aan speciale software ontwikkelingen gewerkt.

Bekijk ons team

hoe het begon...

Geschiedenis PolyCast

PolyCast Productions B.V. is in 2011 opgericht door de bedrijven Polyhymnia International uit Baarn en Castus culture*music*media uit Soest.
Audio producer Everett Porter, mede directeur van Polyhymnia en regisseur/musicus Dick Kuijs van productiebedrijf Castus sloegen de handen ineen om een TV studio in het Amsterdamse Concertgebouw te starten. Na overleg met het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, het bijeenbrengen van een stevig investeringsbudget en een beetje bluf konden we eind 2011 met de eerste opnamen beginnen…

lees meer

Polyhymnia International

Polyhymnia International

Polyhymnia International is een klassieke opnamestudio met wereldwijde cliëntèle. Al enige jaren verantwoordelijk voor live CD- en radio-opnames van Het Koninklijk Concertgebouworkest en beheerder van de audiostudio in Het Koninklijk Concertgebouw.

Polyhymnia International maakt state-of-the-art opnamen op locatie en verzorgt postproductie, mastering en multimediaservices voor opdrachtgevers wereldwijd. Met gespecialiseerde medewerkers en een uitgebreide range aan high-end faciliteiten levert Polyhymnia een grote variëteit aan pasklare diensten. Polyhymnia International is gespecialiseerd in opnamen en post-productie van Super Audio CD en hoge resolutie streaming, zowel in stereo als in surround. Veel van deze opnamen worden gebruikt als demonstratie- en/of referentiemateriaal voor deze formaten.

www.polyhymnia.nl

Castus culture*music*media

Castus culture*music*media

Castus is een productiebedrijf dat cultuur, muziek en media met elkaar verbindt.
Castus produceert radio-, tv- en muziekproducties maar ook bijzondere beeld- en geluid ‘experiences’ zoals 3D audio-surroundinstallaties op speciale locaties. Eigenaar Dick Kuijs is eveneens als TV-regisseur verantwoordelijk voor vele concertregistraties voor televisie
Projecten worden zowel inhoudelijk, artistiek als facilitair begeleid. Tevens adviseert Castus in beleidsmatige en/of artistiek-inhoudelijke trajecten.

www.castus.nl

Over Ons

Waarom CTA alleen op deze pagina?

Home