Opnemen in Het Concertgebouw Amsterdam

Polycast and studio 12

Polycast Productions – Concertgebouw Amsterdam

Een introductie
Polycast is gespecialiseerd in hoogwaardige video- en audioproducties, variërend van promo opnames en eenvoudige webcasts tot live internationale uitzendingen en volledig geproduceerde HD- en UHD/HDR-producties. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie, inclusief onze eigen op maat ontwikkelde hardware- en softwareoplossingen, kunnen we resultaten van topkwaliteit leveren tegen een redelijke prijs voor kleine en grote producties.

Tot onze opdrachtgevers behoren het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Concertgebouw, Unitel Classica, Mezzo, BravaHD, AVROTROS, NTR, maar ook vele kleine ensembles en individuele artiesten.

Het Concertgebouw Amsterdam
Het Concertgebouw in Amsterdam biedt plaats aan ruim 800 concerten per jaar en is een van de grootste concertzalen ter wereld. Polycast installeerde in 2011 een permanente videostudio in het Concertgebouw, met een directe link naar de audiostudio. In alle Concertgebouw zalen zijn audio- en video-opnamen mogelijk.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Polycast honderden Concertgebouw producties uitgezonden, gestreamd en opgenomen.

Ons team
Het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle productie is een geweldig team. Muziek is onze specialiteit. We weten hoe we de actie van de muziek moeten volgen en zijn bekend met de partituur, zodat we onze camera’s kunnen richten op de belangrijkste muzikale momenten. Zo wordt de video-opname een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van de concertervaring.

Polycast werkt samen met bekende regisseurs en cameramensen. Bij de meeste producties wordt er gewerkt met een team van twee tot tien personen, samengesteld naar gelang de behoefte van het project en in overleg met de opdrachtgever. We kunnen ook een compleet audio- en videopakket leveren, inclusief audio- en videopostproductie, titels, kleurcorrectie en uitzendklare masters.

State-of-the-art en discreet
Polycast maakt gebruik van de nieuwste HD en UHD/HDR apparatuur. Veel van onze camera’s worden op afstand bestuurd, zo geplaatst dat ze het publiek of de muzikanten niet storen en tegelijkertijd de allerbeste kwaliteit bieden. Bemande camera’s kunnen worden gebruikt met een dolly (waardoor vloeiende bewegingen van de camera mogelijk zijn, zowel horizontaal als verticaal), op een kraan (voor ‘zwevende’ bewegingen) of met lange telezoomlenzen (voor close-ups vanaf de achterkant van de zaal). Ook hand-held camera’s zijn mogelijk, inclusief het gebruik van stabilisatoren/gimbals en draadloze videotransmissie.

Live streaming
Onze Concertgebouw studio’s zijn uitgerust met betrouwbare glasvezel internetverbindingen en speciale streaming apparatuur voor live webcasts naar Facebook, Youtube, Vimeo of andere platforms. Een link voor het embedden binnen een website is ook mogelijk.

Live-uitzendingen
Het Concertgebouw heeft een speciale glasvezelverbinding met de omroep hub van Hilversum, die de transmissie mogelijk maakt van twee gelijktijdige HD video feeds en zestien audiokanalen, plus retourkanalen. RedBee in Hilversum kan satellietverbindingen verzorgen voor wereldwijde live-uitzendingen.

Polycast beschikt tevens over een volledig uitgeruste mobiele studio. Deze op maat ontworpen set kan op elke locatie worden opgebouwd. Deze mobiele studio is geschikt voor iedere situatie, van een eenvoudige opname tot een grotere live productie.

Een paar recente Polycast producties:

Vienna Philharmonic/ Mehta/Argerich (Musikverein, Vienna)
Koningsnacht Concertgebouw with Pynarello and Froukje (The Concertgebouw)
Concertgebouworkest/Klaus Mäkelä, conductor – Kerstmatinee 2023 (The Concertgebouw)
Rotterdam Philharmonic (De Doelen, Rotterdam)
Luxembourg Philharmonic/Gustavo Gimeno (Luxembourg City)
Orkest van de Achttiende Eeuw, Così fan Tutte (Tivoli Vredenburg, Utrecht)
Amsterdam Sinfonietta, Arthur & Lucas Jussen (The Concertgebouw)
Jean-Yves Thibaudet, piano (The Concertgebouw)
Vienna Philharmonic, Christian Thielemann (Salzburg Festival)
Classic Hip Hop: Tribute to the Fugees (The Concertgebouw)

Voorbeeld prijzen
Voor ieder project maakt Polycast een kostenraming op maat. Om een idee te geven van de kosten vindt u hier enkele voorbeelden van concertopname pakketten die wij in het Concertgebouw kunnen verzorgen: link

Wij zorgen voor een kostenoverzicht per project, gebaseerd op de behoeften en budgetten van elk project. Al vanaf € 1300,- per concert kunnen wij een video-opname aanbieden.

Voor specifieke kostenindicaties of eventuele vragen kunt u contact opnemen met office@polycast.nl

Over Ons

Waarom CTA alleen op deze pagina?

Home