Ons team

De waarde zit in de mensen

Polycast team onder de Nachtwacht

Freelance en vaste medewerkers

PolyCast kan alleen maar een hoge kwaliteit leveren omdat zij werkt met een team van uitermate professionele freelancers en vaste medewerkers. Top cameramensen, schakeltechnici, beeldtechnici/shaders, lichtoperators, regisseurs, regie assistenten etc. We werken met de de beste professionals in het veld.
Ons team van vaste medewerkers stellen hier aan u voor.

Teamleden

Everett Porter – directeur/eigenaar, audio producer, musicus

Zijn werk als audio producer omvat opnames met het Concertgebouworkest, Chicago Symphony, Philadelphia Orchestra, Cleveland Orchestra, Concertgebouw Chamber Orchestra, American Symphony, Philharmonia Orchestra en Lucerne Festival Academy. Dirigenten en solisten waarmee hij heeft samengewerkt zijn onder meer Mariss Jansons, Pierre Boulez, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Christoph Eschenbach, Markus Stenz, Ed Spanjaard, Leon Botstein, Daniel Gatti, Mitsuko Uchida, Lenneke Ruiten, David Carpenter, Frank Peter Zimmermann en Dmitry Sitkovetski. Als opnametechnicus heeft Everett onlangs de volledige symfonieën van Beethoven opgenomen met Paavo Järvi en de Deutsche Kammerphilharmonie, evenals projecten met het Philadelphia Orchestra. Hij ontwierp ook Lorraine Hunt Lieberson’s Händel Arias-opname (genomineerd voor een Grammy), evenals verschillende London Symphony-opnames met Leon Botstein.

Naast zijn productiewerk is Everett betrokken bij de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van surround-opname en -verwerking, en bij het opnemen, bewerken en mixen in hoge resolutie.

Everett studeerde in 1986 af aan het Cleveland Institute of Music, met een dubbele major in hobo-uitvoeringen en audio-opnames. Van 1987-88 was Everett de Chief Engineer voor Classic Sound in New York en van 1988-93 was hij Chief Editor voor Soundmirror in Boston. In 1993 kwam Everett naar Philips Classics als opnametechnicus, editor en geluidstechnicus, en was in 1998 een van de oprichters van Polyhymnia International.

Dick Kuijs – directeur/eigenaar, regisseur, musicus

Dick heeft een creatieve en veelzijdige achtegrond. Na een klassieke piano-opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij o.a. Daniëlle Dechenne studeerde hij compositie/arrangeren jazzmuziek bij o.a. Jerry van Rooijen. Tevens volgde hij een opleiding aan het Berklee College of Music in Boston (USA).

Dick componeerde en arrangeerde voor films en documentaires en voor vele radio- en televisieorkesten zoals het Metropole Orkest, de Skymasters en het Promenade Orkest, de Luchtmachtkapel, diverse bigbands etc. Maar hij was ook orkestleider/pianist/componist in televisieshows en theaterprogramma’s van onder meer Karin Bloemen, Liesbeth List, Brigitte Kaandorp. Hij doceerde aan twee conservatoria.

Voor de Nederlandse publieke omroep (NOS) was Dick lange tijd als muziekregisseur en producent. Hij regisseerde en produceerde (live) muziekproducties voor radio en TV.

Hij produceerde o.a. de ‘Edison’ winnende producties als ‘Big’ van New Cool Collective Big Band en ‘Seven’ van Yuri Honing (met Paul Bley en Gary Peacock). Maar ook producties met Bob Brookmeyer, Michiel Borstlap, Piet Noordijk, Rob Madna, Nueva Manteca, CuBop City Big Band, Fay Claassen, Eric Vloeimans, Willem Breuker Collectief, Ferdinand Povel, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Misha Mengelberg, Lilian Vieira, en de in Amerika bekroonde serie met nieuw ontdekt materiaal van Billy Strayhorn door the Dutch Jazz Orchestra.

Op dit moment werkt hij voornamelijk als video- en TV regisseur van muziek producties. Hij regisseert (live) TV-opnamen en uitzendingen van o.a. Het Concertgebouworkest in Amsterdam, de Wiener Philharmoniker en opera’s in Wenen.

Dick Kuijs was lid van de Raad voor Cultuur en zit o.a. in het bestuur van de ‘Dutch Jazz Competition’. Tevens is hij initiatiefnemer en instigator van de ‘EBU/European Jazz Competition’ die in 2007 op het North Sea Jazz Festival z’n eerste succesvolle editie heeft gekend.

Lauran Jurrius – audio en video specialist en regisseur

Lauran is een veelzijdige alleskunner. Audio recording producer, camera operator, regisseur, technisch systeem ontwerp en beheer, supervisor, noem het maar. Voor Lauran is alles een uitdaging. Hij studeerde Muziekregistratie en klarinet aan het Koninklijk Haags Conservatorium en ging vervolgens naar Montréal (Canada) om daar zijn master of Music in Sound Recording aan McGill University te behalen. Gecombineerd met zijn interesse in video beweegt Lauran zich net zo makkelijk in de audio, de video als in de muziekwereld. Dat is voor PolyCast een hele gelukkige combinatie!
Gedurende enkele seizoenen was Lauran in Tanglewood betrokken bij de opnamen en uitzendingen van de concerten door het Boston Symphony Orchestra, de Boston Pops, de Tanglewood Music Center Fellows en de vele bezoekende artiesten. Na zijn terugkeer in 2012 naar Nederland ging Lauran voor ons en ons zusterbedrijf Polyhymnia aan het werk. Hij is in verschillende rollen betrokken bij bijna al onze producties en behield zijn Noord-Amerikaanse connectie door in 2015 regisseur te worden voor het Chelsea Music Festival in New York.

Jorian van der Werf –

Nancy is de steunpilaar van de productieplanning van PolyCast. Ze fungeert als commandocentrum voor producties en is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten, freelancers en anderen die bij een project betrokken zijn. Het is haar taak ervoor te zorgen dat geen enkel detail wordt vergeten. Van het boeken van vluchten tot het maken van callsheets, van het regelen van huurapparatuur tot het zoeken naar partituren, Nancy geniet van de uitdaging om zelfs last-minute projecten met succes van de grond te krijgen.

Hoewel ze van jongs af aan fluit speelde, het werken achter de schermen in de muziekbusiness interesseerde haar het meest, en ze bracht zomers door tijdens haar studies bij een music festival. Sinds ze muziek studeerde aan New College (Florida) en de Universiteit van Glasgow (Schotland), heeft Nancy de afgelopen 30 jaar gewerkt in de muziekproductie. Na als officemanager bij Soundmirror in Boston te hebben gewerkt, verhuisde ze in 1993 naar Nederland en trad in 1999 toe tot ons audio partnerbedrijf Polyhymnia. Terwijl ze bij Polyhymnia werkte, werkte Nancy naast PolyCast tijdens de lancering en de beginjaren, en kwam ze permanent bij ons team als productiemanager. in 2018.

Jaap van Stenis –

Over Ons

Waarom CTA alleen op deze pagina?

Home