Studio 12

Onze videostudio in het Concertgebouw van Amsterdam

Werken in het concertgebouw in Amsterdam voelt voor ons een beetje als een thuiswedstrijd. Hier hebben we onze eigen vaste TV studio: Studio 12. Dat is het hart van onze opnamen. Van daaruit maken we bijv. simpele opnamen in de kleine zaal of een grote live TV uitzendingen vanuit de grote zaal.
Van het Koninklijk Concertgebouw Orkest realiseren we jaarlijks verschillende live uitzendingen die naar meerdere landen worden uitgezonden. MEZZO, UNITEL en medici.tv zijn enkele van onze mediapartners.

We maken enerzijds gebruik van op afstand bestuurde (remote) camera’s die we makkelijk op vele plekken in het concertgebouw kunnen inhangen. Anderzijds werken we ook met bemande camera’s zoals bijv. een ‘lange lens’ camera achter in de zaal. De remote camera’s worden vanuit onze studio door onze camera operators bediend.
Omdat alle infrastructuur voor een opname vast aanwezig is in het gebouw zijn de voorbereidingen voor een opnamen heel snel gerealiseerd.

De crew in de studio is geheel afhankelijk van het soort opname. Een simpele opname met een paar camera’s kan door 1 of 2 mensen worden gerealiseerd. Tijdens een grote live uitzending zit er een team van 9 of 10 sterk in de studio bestaande uit een regisseur, regieassistentie, partituuradviseur, shader/beeldtechnicus, schakeltechnicus, remote controllers (1-3). Daarnaast is zijn dan nog de floormanager en de bemande cameramensen etc. in de zaal.

Over Ons

Waarom CTA alleen op deze pagina?

Home