Studio 12

Onze videostudio in het Concertgebouw van Amsterdam

Werken in de concertzaal in Amsterdam voelt voor ons een beetje als een thuiswedstrijd. Hier hebben we onze eigen tv-studio in huis: Studio 12. Jaarlijks maken we tientallen opnames in het Concertgebouw, van eenvoudige opnames in de kleine zaal tot live tv-uitzendingen vanuit de grote zaal, MEZZO, UNITEL en medici.tv zijn enkele van onze mediapartners.

PolyCast heeft een bijzondere relatie met het Concertgebouworkest. Sinds 2012 zijn wij verantwoordelijk voor de meeste video-opnames, tv-registraties, live-uitzendingen en dvd/BluRay-producties van het orkest. De traditionele Kerstmatinee op Eerste Kerstdag wordt in Nederland uitgezonden via AVROTROS, maar ook internationaal. Voor MEZZO verzorgen wij ieder jaar livestreams die door heel Europa worden uitgezonden.

Wij maken gebruik van op afstand bedienbare camera’s die we gemakkelijk op veel plekken in de hal kunnen ophangen. Ook werken wij met bemande camera’s, zoals een camera achter in de hal met een lange lens. De camera’s op afstand worden vanuit onze studio bediend door onze cameramensen. Doordat alle infrastructuren voor een opname permanent in het gebouw zijn opgesteld, zijn de voorbereidingen voor een opname zeer snel gerealiseerd.

De keuze van de crew is geheel afhankelijk van het type opname. Een eenvoudige opname met enkele camera’s kan door één of twee personen worden gedaan. Tijdens een grote live-uitzending is er een uitgebreid team van negen tot tien personen in de studio aanwezig, bestaande uit een regisseur, regisseursassistent, partituuradviseur, shader/image-technicus, schakeltechnicus, camera-operators op afstand (ergens één tot drie), plus de bemande cameramensen in de hal.

Geïnteresseerd in onze opnamediensten in het Concertgebouw? Klik hier voor meer informatie

Over Ons

Waarom CTA alleen op deze pagina?

Home